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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
12/07/2016 |
Data da última atualização: |
12/07/2016 |
Autoria: |
LANDIM, A. V.; CASTANHEIRA, M.; FIORAVANTI, M. C. S.; PACHECO, A.; CARDOSO, M. T. M.; LOUVANDINI, H.; McMANUS, C. |
Título: |
Physical, chemical and sensorial parameters for lambs of different groups, slaughtered at different weights. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Tropical Animal Health and Production, v. 43, n. 6, p. 1089-1096, Aug. 2011. |
DOI: |
10.1007/s11250-011-9806-4 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The object of this experiment was to study physicochemical and sensorial traits in the 11th and 13th ribs of 24 Santa Ines (SI), 24 1/2 Ile de France?×?1/2 Santa Inês (ILE?×?SI) and 8 1/2 Texel?×?1/2 Santa Inês (TE?×?SI), slaughtered at different weights (30, 35, 40 and 45 kg, respectively). Subjective measurements (marbling, colour and texture) were carried out on the Longissimus dorsi, as well as initial pH (0 h) and final pH (24 h) after slaughter. The experiment was in a 3?×?4 factorial design and analysed using general linear model and correlation procedures in SAS®. Breed group did not influence colour (3.32), shear force (3.57 kg-force (kgf)) or loss in cooking (24.05%) of the L. dorsi, but slaughter weight affected these, with stronger colour, tougher meat and greater loss in cooking as slaughter weight increased. For sensorial analysis, the L. dorsi were cut, identified and evaluated by 30 untrained judges using a linear scale. Significant differences were detected in preference (6.61 points), tenderness (6.32 points), succulence (6.33 points) and flavour (7.08 points) of the meat from different breed groups and slaughter weights. For preference, all meats were well accepted although the crossbred animals slaughtered at 45 kg were less acceptable. |
Palavras-Chave: |
Colour; Flavour. |
Thesagro: |
Carne; Cocção; Controle de qualidade; Cor; Cordeiro; Ovino; Sabor. |
Thesaurus Nal: |
Cooking; Mutton; pedigree; Sheep. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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Registros recuperados : 79 | |
2. | | JULIANO, R. S.; FAGLIARI, J. J.; SILVA, L. A. F.; FIORAVANTI, M. C. S. Proteinograma sérico de bovinos da raça Curraleiro obtido por eletroforese em gel de poliacrilamida. (Serum protein concentration in Curraleiro cattle determined by sodium dodecyl sulphate-polyacrilamide gel.) In: CONGRESSO BRASILEIRO DE BUIATRIA, 7., 2007, Curitiba, [Resumo expandido] Curitiba, PR, 2007. 1 p.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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3. | | NEIVA, A. C. G. R.; SERENO, J. R. B.; SANTOS, S. A.; FIORAVANTI, M. C. S. Caracterização socioeconômica e cultural da comundiade quilombola Kalunga de Cavalcante, Goiás, Brasil: dados preliminares. In: SIMPÓSIO NACIONAL CERRADO, 9.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SAVANAS TROPICAIS, 2., 2008, Brasília, DF. Desafios e estratégias para o equilíbrio entre sociedade, agronegócio e recursos naturais: anais... Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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4. | | NEIVA, A. C. G. R.; SERENO, J. R. B.; SANTOS, S. A.; FIORAVANTI, M. C. S. Caracterização socioeconômica e cultural da comundiade quilombola Kalunga de Cavalcante, Goiás, Brasil : dados preliminares. In: SIMPÓSIO NACIONAL CERRADO, 9.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL SAVANAS TROPICAIS, 2., 2008, Brasília, DF. Desafios e estratégias para o equilíbrio entre sociedade, agronegócio e recursos naturais: anais... Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2008. 8 p.Tipo: Artigo em Anais de Congresso / Nota Técnica |
Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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5. | | FELIX, G. A.; PIOVEZAN, U.; JULIANO, R. S.; SILVA, M. C. da; FIORAVANTI, M. C. S. Potencial de uso de raças bovinas locais brasileiras: Curraleiro Pé-Duro e Pantaneiro. Enciclopédia Biosfera, Centro Científico Conhecer, Goiânia, v. 9, n. 1, p. 1715-1741, 2013. 27 p.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 3 |
Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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9. | | FELIX, G. A.; PIOVEZAN, U.; JULIANO, R. S.; ALVES, F. V.; SANTOS, D. de C.; FIORAVANTI, M. C. S. Análise morfométrica para identificação de raças bovinas locais Pantaneiro e Caracu - resultados preliminares. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MASTOZOOLOGIA, 7., 2014, Gramado, RS. Caderno de Resumos... Gramado: UFRGS, 2014. SBMZ, 2014. p. 239-240. 2 p.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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11. | | LOPES, F. B.; SILVA, M. C. da; MIYAGI, E. S.; FIORAVANTI, M. C. S.; FACO, O.; McMANUS, C. Comparison of selection indexes for dairy goats in the tropics. Acta Scientiarum. Animal Sciences, Maringá, v. 35, n. 3, p. 321-328, July/Sept. 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 1 |
Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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12. | | SILVA, M. C. da; PAULINI, F.; LOPES, F. B.; FIORAVANTI, M. C. S.; SERENO, J. R. B. A heterogeneidade dos sistemas de produção agropecuários e da paisagem: um ponto de partida para compreender a conservação de recursos genéticos animais. Enciclopédia Biosfera, Centro Científico Conhecer, Goiânia, v. 9, n. 16, 2013.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 3 |
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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13. | | ABUD, L. J.; GUIMARÃES, C. O.; COSTA, G. L.; FIORAVANTI, M. C. S.; MARTINS, C. F.; SERENO, J. R. B. Idade, peso e prenhez de novilhas Nelore mocha. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 49., 2012, Brasília. A produção animal no mundo em transformação: anais. Brasília, DF: SBZ, 2012. 1 CD-ROM.Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
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14. | | FELIX, G. A.; PIOVEZAN, U.; QUADROS, J.; JULIANO, R. S.; ALVES, F. V.; FIORAVANTI, M. C. S. Thricology for identifying mammal species and breeds: its use in research and agriculture. Archivos de Zootecnia, v. 63, n. 1 , p. 107-116, 2014.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: B - 2 |
Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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17. | | FIORAVANTI, M. C. S.; JULIANO, R. S.; PIOVEZAN, U.; RAMOS, A. F.; ALVES, F. V.; EGITO, A. A. do. Rede Pró-Centro Oeste curraleiro pé-duro e pantaneiro: uma experiência de sucesso na conservação de recursos genéticos animais. In: SIMPOSIO IBEROAMERICANO SOBRE CONSERVACIÓN Y UTILIZACIÓN DE RECURSOS ZOOGENÉTICOS, 16., 2015, Villavicencio, Colombia. Iberoamérica compartirá experiencias y logros científicos: libro de resúmenes... Villavicencio, Colombia: Asocriollanos: Red Conbiand Co-lombia: Universidad Nacional de Colombia Sede Palmira, 2015. p. 57Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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19. | | SILVA, B. P. A.; JULIANO, R. S.; ARNHOLD, E.; FIORAVANTI, M. C. S.; FERRO, D. A. C.; FERRO, R. A. C.; SERENO, J. R. B. Avaliação fenotípica qualitativa como critério para implantação de programas de acasalamentos em rebanhos da raça Curraleiro Pé-Duro. Actas Iberoamericanas de Conservación Animal, v. 7, p. 64-73, 2016.Tipo: Artigo em Periódico Indexado | Circulação/Nível: C - 0 |
Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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20. | | SILVA, M. C.; MATIKA, O.; BISHOP, S. C.; PEREIRA, R. M.; MOURA, M. I.; McMANUS, C. M.; FIORAVANTI, M. C. S.; JULIANO, R. S.; SERENO, J. R. B. Autocorrelação espacial e descontinuidades genéticas em bovinos Pantaneiro e Curraleiro Pé-Duro: uma abordagem da genética geográfica com uso de marcadores SNP. In: SIMPOSIO IBEROAMERICANO SOBRE CONSERVACIÓN Y UTILIZACIÓN DE RECURSOS ZOOGENÉTICOS, 16., 2015, Villavicencio, Colombia. Iberoamérica compartirá experiencias y logros científicos: libro de resúmenes. Villavicencio, Colombia: Asocriollanos: Red Conbiand Colombia: Universidad Nacional de Colombia Sede Palmira, 2015. p. 74.Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
Biblioteca(s): Embrapa Pantanal. |
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